Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een thuiswedstrijd met publiek en pers

De organisatie Dokters van de Wereld rijdt de komende maanden door Nederland met een bus vol tandheelkundige zorg voor minder bedeelden. Mensen die te weinig geld hebben voor noodzakelijke tandheelkundige hulp kunnen in de bus een gratis noodbehandeling krijgen. Daarnaast geeft een mondhygiënist gratis instructie. Tandarts van dienst in de bus is Didi Landman. Voor TandartsPraktijk doet zij maandelijks verslag van het wel en wee in de bus. Deel II, Rotterdam.
Premium

 

Op zaterdag 20 maart streek de mondzorgcaravaan neer in mijn eigen mooie stad, Rotterdam. Ons hoofddoel was om de mensen met een betalingsachterstand te helpen, maar ook om aan de buitenwereld te laten zien hoe groot het probleem is.

Eenendertig Rotterdamse tandartsen hadden zich belangeloos beschikbaar gesteld om deze mensen met pijn te helpen en al heel snel waren er honderdnegentig aanmeldingen voor deze dag.

Enorme problemen

Al binnen één week moesten we de aanmeldingen stopzetten, want anders kon niet iedereen worden ingedeeld bij een tandarts. De problemen waren enorm en te uitgebreid om in een half uurtje op te lossen! Er waren mensen met dikke gezichten, afgebroken tanden en kiezen die al weken niet konden slapen van pijn. De planning moest dus worden aangepast van een half uur naar een uur per patiënt.

Om 10 uur stonden zeven tandartsen, zeven assistentes, een mondhygiënist, een kaakchirurg , twee preventie-assistenten en twee gastvrouwen klaar in onze praktijk aan de Terbregseweg.

Langzamerhand kwamen de patiënten ook opdagen (10 uur ’s ochtends was misschien een beetje te vroeg ingeschat voor onze doelgroep). Om 11 uur was er zelfs meer pers dan patiënten en mocht ik mijn verhaal een aantal keer vertellen; aan het Algemeen Dagblad, de regionale zender TV Rijnmond, Hart van Nederland en Eén vandaag. Heel fijn om te merken dat er zoveel belangstelling is en dat iedereen zo meeleeft met deze doelgroep. Het is een groot gezondheidsprobleem en het is niet te begrijpen hoe

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.