Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Crowdfunding voor nieuw gebit 

Diederik Wieman
Omdat ze geen ziekenfondstandarts vond, trok de Engelse Danielle Watts over een periode van enkele maanden haar eigen tanden eruit. In totaal raakte ze op deze manier dertien tanden en kiezen kwijt waar ze last van had. Via crowdfunding heeft ze nu € 2.800,- ingezameld en een nieuw kunstgebit gekocht. Het heeft haar leven veranderd, zegt ze tegen de BBC.
Danielle Watts kan weer lachen (foto: Facebook Danielle Watts)

De 42-jarige Watts leefde jarenlang met pijn en ongemak als gevolg van een chronische tandvleesaandoening. Een NHS-tandarts was niet beschikbaar want ze woont in Suffolk, een tandheelkundige woestijn als het gaat om NHS-mondzorg. Geld om zich door een private tandarts te laten saneren had ze niet, en daarom koos Watts noodgedwongen voor ‘zelfbehandeling’. Onlangs zamelde ze via een crowdfunding-campagne genoeg geld in om zich een kunstgebit te kunnen laten aanmeten. Het verhaal over Danielle Watts is te lezen op de site van de BBC. Het verhaal van Watts is illustratief voor de staat waarin de Britse mondzorg verkeert. Uit recent onderzoek van de BBC blijkt dat negen op de tien NHS-praktijken geen volwassen patiënten aannemen. Acht op de tien praktijken nemen ook geen kinderen aan. Naar aanleiding van het BBC-onderzoek en het geval van Danielle Watts, zijn er kamervragen gesteld in het Britse parlement. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.