Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

België zet mondhygiënisten in als sociaal werkers 

Diederik Wieman
De Vlaamse overheid gaat mondhygiënisten inzetten voor laagdrempelige mondzorg in achterstandswijken. Op deze manier wil de overheid kwetsbare groepen basis tandzorg bieden. De verantwoordelijk minister Frank Vandenbroucke trekt 1 miljoen euro voor nieuwe pilots.

In Gent wordt al langer geëxperimenteerd met deze vorm van zorg. Er zijn daar nu twee mondhygiënisten aan de slag in de achterstandswijken Nieuw Gent en Ledeberg. De bedoeling is om mensen die nu weinig tandzorg krijgen beter te bereiken en ze eventueel ook toe te leiden naar een tandarts. “Sommige patiënten hebben al jaren geen tandarts meer gezien door geldzorgen. We nemen zoveel mogelijk drempels weg en dat helpt echt. Veel patiënten komen na een eerste keer terug”, zegt mondhygiënist Laura Vereecken in een interview voor de VRT. Het initiatief krijgt nu verdere navolging in heel België. De mondhygiënisten zullen dan in de eerste plaats verbonden zijn aan wijkgezondheidscentra. Lees hier meer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.