Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

51 tuchtzaken tegen tandartsen afgehandeld

Diederik Wieman
De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg hebben recent hun jaarverslag 2021 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de colleges in dat jaar 51 zaken tegen tandartsen hebben afgehandeld. Daarmee neemt beroepsgroep in de top 10 de vierde plek in, na artsen, verpleegkundigen en GZ-psychologen.
Premium

De tuchtcolleges voor de gezondheidszorg behandelden vorig jaar 1050 klachten van patiënten, ongeveer evenveel als het jaar daarvoor. Na de scherpe daling in 2020, lijkt het aantal klachten zich dus op dit lagere niveau stabiliseren. Niet alle afgehandelde tandartsklachten leidden tot maatregelen, zo blijkt uit het jaarverslag. Zo werden 10 klachten ingetrokken, 5 niet ontvankelijk en nog eens 15 ongegrond verklaard. Ook werden 2 zaken gegrond verklaard, maar zonder consequenties voor de zorgverlener. Uiteindelijk werden in 2021 in totaal 6 tandartsen berispt en werd de inschrijving van twee tandartsen in het register (voorwaardelijk) geschorst. Tot slot kregen 2 tandartsen een doorhaling voor hun kiezen met verbod op her-inschrijving. Lees hier het jaarverslag.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.