Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1348 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Algemene tandheelkunde

Bedrijfsvoering | Is er nog méér te halen uit de praktijk?

Werken op het snijvlak van zorgverlening en ondernemerschap: Sjoerd Kuiken is sinds 2010 als bedrijfskundig trainer, begeleider en adviseur exclusief werkzaam in de tandheelkundige wereld. Hoe kijkt hij aan tegen de organisatie van de gemiddelde praktijk? ‘In gesprekken bij een klant kaart ik altijd het onderscheid aan tussen het leiden van een praktijk en het managen van een praktijk.’

Column Tijn Elferink | Hoe ik kunstmatig intelligent poets

Mijn grootouders draaien zich om als ze horen dat ik mijn tanden poets met een borstel van dik 300 euro. Het is dan ook niet zomaar een elektrische borstel. Het is een borstel met artificial intelligence: AI.
Algemene tandheelkunde

Thema Ondernemerschap

‘Ik heb onderzoek gedaan naar de gemiddelde praktijkomzet per behandelkamer binnen tandartspraktijken. Dan kom ik, exclusief techniek, uit op € 254.000 per behandelkamer. En toch… Ik heb praktijken ondersteund die vergelijkbaar opereren, maar die toch omzetten draaien die enorm verschillen.

Column Jerry Baas: Happy end

Je leert het meest van je eigen fouten, maar het is nog beter om van andermans fouten te leren. Misschien dat ik daarom het boek ‘Leerzame mislukkingen in de tandheelkundige praktijk’ van de praktijkhouder kreeg waar ik vlak na m’n afstuderen waarnam. Aan dit boek uit 1995 werkten veel vooraanstaande tandartsen uit die tijd mee, de meesten ­waren verbonden aan een Nederlandse of Belgische faculteit en het resultaat is nog steeds een goed overzicht wat er mis kan gaan (en hoe dit te voorkomen) in de verschillende tandheelkundige disciplines.

Leuk of niet?

In dit nummer hebben we het onder andere over AI en robotica in de tandheelkunde. Het was u misschien nog niet direct opgevallen, maar de cover van dit blad komt van een AI gedreven beeld generator. Mijn ­verzoek (voor kenners ‘prompt’) was: maak een plaatje van een robothoofd met mondmasker.

KunstGebit | De Tandentrekker II

In de vorige editie stond ‘De tandentrekker’ van Jan Steen in de schijnwerpers. Met name door het theatrale aspect maakte de schilder met dit kunstwerk furore. In deze editie zoomen we in op de figuur van de tandentrekker. Er bestaat iconische traditie in de Nederlandse en Vlaamse schilder- en prentkunst sinds begin 16e eeuw.

Pdf TandartsPraktijk 6-2023

Hieronder kun je TandartsPraktijk nr. 6-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je de online artikelen liever als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een TandartsPraktijk-abonnement.
Implantologie

Casus Implantaten | Eendelige versus tweedelige keramische implantaten

Keramische implantaten zijn geen hype meer, integendeel, ze kunnen een belangrijke aanvulling zijn in de dagelijkse implantologiepraktijk. Niet alleen hun gunstige esthetiek speelt een rol, ook de mogelijkheid om volledig metaalvrij te werken is van meerwaarde, zeker voor patiënten met een bewezen titaniumallergie. Ook het feit dat peri-implantitis slechts incidenteel lijkt op te treden, is een belangrijk argument voor het gebruik van porseleinen implantaten. Dit artikel vergelijkt de voor- en nadelen van eendelige versus tweedelige keramische implantaten op basis van klinische, wetenschappelijke en patiënt-gerelateerde criteria.

Casus Pijn | De lokaliseerbaarheid van een dentogene pijnklacht

In dit artikel bespreekt Jan Warnsinck een aantal onderzoeksaspecten waarbij de lokaliseerbaarheid van pijn een rol speelt. Ook komt daarbij het verschil tussen pijnlijke (ir)reversibele pulpitis en pijnlijke parodontitis apicalis naar voren.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren