Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeven maanden cel voor hardleerse wannabee tandarts 

Diederik Wieman
In Taiwan is een tandtechnisch laborant veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf omdat hij voor derde keer was betrapt op het het exploiteren van een tandartspraktijk. Naast de celstraf werd ook contant geld ter waarde van omgerekend ruim 800.000 euro in beslag genomen. 

De wannebee tandarts kocht tandheelkundige instrumenten, een tandartsstoel en uiteenlopende farmaceutica, waarna hij een tandartspraktijk begon in Pitou Township, een klein plaatsje aan de westkust van het eiland. In de kliniek bood hij een scala aan diensten aan, waaronder het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen en het aanmeten van kunstgebitten. De man was overigens hardleers, want in 1998 en 2007 werd hij ook al vervolgd voor het exploiteren van een tandartspraktijk zonder medische vergunning. Toen liet de rechter het echter bij voorwaardelijke straffen. Tijdens het proces zweeg de beklaagde over wat hij met zijn illegale praktijken verdiende, wat ook meewoog in de hoogte van de uiteindelijke celstraf. Bij een huiszoeking stuitte de politie echter op een boekhouding en een contant bedrag van ruim acht ton. Dat geld is in beslag genomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.