Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarschuwing voor onvoldoende bereikbaarheid tijdens weekenddienst

Diederik Wieman
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam heeft een waarschuwing uitgedeeld aan een tandarts die onvoldoende bereikbaar was tijdens de weekenddienst. Ook de nazorg voor de klagende patiënt was gebrekkig, zo vindt het college, dat ook daar een waarschuwing voor gaf.
© Chainarong Prasertthai / Getty Images / iStock

De tandarts in kwestie erkende dat het antwoordapparaat van het spoednummer in het bewuste weekend niet was ingeschakeld. Bovendien waren de contactgegevens van het tandartsbemiddelingskantoor, waar de tandarts bij was aangesloten en dat benaderd kon worden voor spoedgevallen, niet makkelijk te vinden op de website. Verder had de medewerker van de praktijk klaagster op maandag moeten verwijzen naar het tandartsbemiddelingskantoor of met de tandarts contact op moeten nemen nadat hij door de klaagster was geïnformeerd over haar pijnklachten. Dat heeft hij nagelaten. Deze gang van zaken acht het tuchtcollege tuchtrechtelijk verwijtbaar. Lees hier de volledige zaak en de uitspraak van het tuchtcollege.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.