Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc krijgt vijf miljoen voor onderzoek naar financiering mondzorg

Diederik Wieman
Een internationaal consortium onder leiding van Stefan Listl van het Radboudumc ontvangt een subsidie van ruim vijf miljoen euro voor onderzoek naar en verbetering van de manier waarop mondzorg gefinancierd wordt.

Het project heeft de naam PRUDENT, acroniem van Prioritization, incentives and Resource use for sUstainable DENTistry. Met het internationale onderzoek wil PRUDENT bijdragen aan het optimaliseren van toegankelijke en betaalbare mondzorg. ´Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben veel EU-burgers om financiële redenen geen toegang tot essentiële mondzorg´, zegt Stefan Listl, hoogleraar Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg aan het Radboudumc. ´Tot nu toe is er echter weinig onderzoek gedaan naar hoe je mondzorg het beste kunt financieren. Er zijn duidelijke verschillen in de mondzorgstelsels van Europese landen maar over de oorzaken en gevolgen hiervan is weinig bekend.’ Het PRUDENT-project gaat daar verandering in brengen. Listl en zijn projectpartners ontvangen hiervoor ruim vijf miljoen euro van de Europese Commissie. Zij gaan de Europese verschillen op mondzorggebied in kaart brengen zodat beter zicht is op wat werkt en wat niet. De onderzoekers richten zich daarbij specifiek op landen die hun mondzorgstelsel recent hebben herzien, zoals Frankrijk. Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.