Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verband tussen internetgebruik en mondgezondheid 

Diederik Wieman
Japans onderzoek onder middelbare scholieren laat zien dat mensen met een internetverslaving meer kans hebben op cariës of tandverlies.
Premium

Van de 1.526 middelbare scholieren die deelnamen aan het cross-sectionele onderzoek, werd meer dan een kwart (26%) geclassificeerd als internetverslaafd. De onderzoekers ontdekten dat degenen met zo’n afhankelijkheid een slechter gebit hadden. De jongeren waren gemiddeld meer tanden en kiezen kwijt en hadden een hoger aantal behandelde kiezen. Volgens de onderzoekers is dit het gevolg van allerlei slechte gewoonten die met frequent internetgebruik samenhangen zoals onregelmatig eten, laat snacken, frisdrankgebruik, snoepen en slaapgebrek. Bovendien bleken adolescenten met een internetverslaving hun tanden minder vaak te poetsen en tandenpoetsen voor het slapengaan over te slaan. De studie, Verband  tussen internetverslaving, leefstijlgedrag  en cariës onder middelbare scholieren in Zuidwest-Japan, is hier te lezen. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.