Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitreiking Stipendia Marten Hut prijs en Eervolle Vermelding 2021

Aan het einde van het 65e Najaarscongres met als thema “Met het Oog op morgen” van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie (NVMKA) heeft de Stipendiumcommissie de Marten Hut prijs en de Eervolle Vermelding 2021 uitgereikt. Het congres is op 11 en 12 november 2021 door de maatschap MKA-chirurgie West-Brabant in Breda georganiseerd.

Najaarscongres met als thema “Met het Oog op morgen” van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) heeft de Stipendiumcommissie de Marten Hut prijs en de Eervolle Vermelding 2021 uitgereikt. Het congres is op 11 en 12 november 2021 door de maatschap MKA-chirurgie West-Brabant in Breda georganiseerd.

De Stipendiumcommissie, bestaande uit Robert van Es, Hossein Ghaeminia, Erik van der Meij en Arjan Vissink, heeft ook deze keer met veel plezier naar alle voordrachten geluisterd. Bij de beoordeling voor stipendia zijn zowel de voordrachten uit 2020 als uit 2021 meegenomen. Vanwege de COVID-19 pandemie en de gewijzigde opzet van het najaarscongres was er slechts een beperkt aantal voordrachten waaruit de keuze kon worden gemaakt. De voordrachten die werden gehouden, waren wel van goede kwaliteit.

Marten Hut prijs

De Marten Hut prijs, vernoemd naar de grondlegger van de MKA-chirurgie in Nederland, wordt uitgereikt aan de beste voordracht door een AIOS MKA-chirurgie. De Marten Hutprijs 2021 is toegekend aan Marijke Hollander, AIOS UMC Groningen, voor haar voordracht over: ”Blepharoplastiek van het bovenste ooglid”.

Prof. dr. Arjan Vissink (rechts), voorzitter Stipendiumcommissie, reikt de Marten Hut prijs uit aan dr. Johan Jansma (links) bij afwezigheid van Marijke Hollander.

Eervolle Vermelding

In de categorie Eervolle Vermelding voor de beste voordracht door een niet-AIOS is deze prijs toegekend aan een zeer goede, levendige duopresentatie van collega Marloes Nienhuijs en 3D-specialist Arico Verhulst, beiden Radboudumc Nijmegen, voor hun presentatie: “Het gebruik van 3D-planning en 3D-mallen bij craniosynostose”; een veelbelovende, innovatieve techniek.

Prof. dr. Arjan Vissink, voorzitter Stipendiumcommissie, reikt de Eervolle Vermelding uit aan dr. Marloes Nienhuijs.

Dento-Alveolaire prijs

De Dento-Alveolaire prijs die speciaal in het leven geroepen is om binnen het specialisme MKAchirurgie voordrachten over de dento-alveolaire chirurgie aan te moedigen, is dit jaar niet uitgereikt vanwege het feit dat zeer weinig voordrachten in de categorie dentoalveolair zijn gehouden. Mede door het toekennen van de leerstoel Dentoalveolaire Chirurgie aan collega Eelco Bergsma wordt uitgekeken naar een toename van het aantal voordrachten in deze categorie.

Bron en beeld: Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.