Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tunesische tandartsen komen België binnen via Europese achterdeur

Diederik Wieman
Tunesiërs met voldoende financiële middelen weten via een Roemeense achterdeur een tandartsdiploma te halen en vestigen zich vervolgens als tandarts in de EU. In België zijn op deze manier vermoedelijk al flink wat Tunesische tandartsen aan de slag, zo blijkt uit een reportage van het VRT-programma ‘Ter Zake’. 

In België heeft op dit moment al een op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Volgens de reportage van TerZake is circa 20% van deze tandartsen van Tunesische komaf. Het zou volgens de onderzoekers dan veelal gaan om gekochte of vervalste diploma’s, verstrekt door specifieke, private onderwijsinstellingen in Roemenië. Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse beroepsvereniging van tandartsen, heeft het in een LinkedIn-post over een ‘hallucinante reportage van TerZake over de instroom van buitenlandse tandartsen met “twijfelachtige” diploma’s.’ Hij pleit voor maatregelen, waaronder de sluiting van Europese achterdeurtjes. Lees hier de LinkedIn post, waar ook de TerZake-reportage te zien is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.