Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tongriempje klieven: ‘Ga liever eerst alle non-invasieve behandelingen af’

Door een te kort tongriempje kan een baby gehinderd worden in het drinken aan de borst. Maar ook zouden kinderen op latere leeftijd moeite kunnen krijgen met simpele dingen als eten, spraak of tongzoenen. In sommige gevallen is het dan ook nodig het tongriempje te knippen, ofwel te klieven. Wanneer is het tongriempje klieven écht nodig, en is het zo onschuldig als het lijkt?
Medstick ontwikkelt module Babystick

 

Medstick ontwikkelt module Babystick

Op zoek gaan naar natuurlijke oplossingen voordat er gekliefd wordt, is iets wat volgens tandarts-implantoloog Kirsten Slagter normaal gesproken gebeurt in de Tongriem Kliniek.

Volgens Slagter wordt er helaas vaak licht over een behandeling gedacht. Ook zijn er zorgverleners die de behandeling uitvoeren zonder goed opgeleid te zijn en zonder eerst preventief gekeken te hebben naar andere oplossingen. “Een frenulotomie (klieven) is een handeling die alleen zou moeten worden uitgevoerd door een geregistreerd arts in het BIG-register.”

(…)

Lees verder op NU.nl >>

Bron: NU.nl
Beeld: Fotolia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.