Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts Sharif Tairie vindt de verkiezingsuitslag zorgwekkend

Diederik Wieman
Sarief Tairie heeft een tandartspraktijk in Lelystad. En hij maakt zich, net als veel andere Nederlanders, zorgen om de verkiezingsuitslag van 22 november. Op zijn LinkedIn-pagina schrijft hij: "Meer dan tweeënhalf miljoen mensen steunen de PVV, en dat baart mij zorgen."
“In de stilte na de verkiezingsdag, in mijn land van rust en rechten, ben ik aanwezig met mijn verhaal. Al jaren werk ik hard, een nette belastingbetaler, een stevige pilaar van vertrouwen. Overal sta ik klaar om te helpen, bekend bij vrienden en collega’s als iemand betrouwbaar en vastberaden. Maar nu, in deze tijden van twijfel, voel ik een sombere en kille toekomst naderen’, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina. “Als ik door de straten loop, voel ik de ogen op mij gericht, vol oordeel en onbegrip. Ze zien mij niet als de Nederlands opgeleide tandarts die ik ben, maar focussen enkel op mijn huidskleur, mijn wollige baard en zwart haar. Ik vrees voor de toekomst van mijn dochter in dit land. Ik ben in 1992 gevlucht voor een extremistisch regime, en nu, in 2023, maak ik mij zorgen over mijn plek hier. Ik vraag me af: Heb ik straks nog het recht om vrij over straat te lopen? Is het nog toegestaan om moslim te zijn, een hoofddoek te dragen? Moet ik mijn dochter uitleggen waarom haar moeder misschien het gemeentehuis niet meer in mag? Kortom, ik heb nog nooit zoveel zorgen gehad als vandaag.”
Tairie kwam in september ook al in het nieuws, toen tandarts zich het lot van de aardbevingsslachtoffers in Marokko aantrok. Hij kocht hulpgoederen en stapte daarmee af in zijn auto om deze in het getroffen gebied af te leveren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.