Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts Sharif Tairie helpt aardbevingsslachtoffers in Marokko

Diederik Wieman
De Lelystadse tandarts Sharif Tairie heeft zich het lot van de aardbevingsslachtoffers in Marokko aangetrokken. Hij kocht hulpgoederen en stapte daarmee afgelopen weekend in zijn auto om deze in het getroffen gebied af te leveren.

‘Momenteel ben ik onderweg naar de getroffen gebied in Marokko om de slachtoffers van de aardbeving te helpen’, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina. Tairie werkt samen met Stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland en vraagt mensen om te doneren. Overigens zet Tairie zich al veel langer in voor mensen die het slecht hebben of in nood zijn. Zo behandelde hij jarenlang daklozen in Amsterdam om ze weer een kans op een gezond gebit te geven. Zelf werd hij in Kabul (Afghanistan) geboren. Toen de situatie in zijn thuisland escaleerde, vluchtte hij met zijn ouders naar Nederland. Hier wist hij langzamerhand zijn plek te bemachtigen en studeerde uiteindelijk af als tandarts aan het ACTA. Momenteel ligt zijn focus op patiënten die zo angstig zijn dat ze actief de tandarts mijden. Wil je doneren? Kijk dan hier. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.