Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten en cliënten tevreden over zorg, ondanks corona

Veel zorg is in de afgelopen maanden uitgesteld of afgezegd. Patiënten en cliënten zijn over de zorg die wél doorgang vond, erg positief. Gemiddeld gaf men de Nederlandse zorg een 8,5. Dat meldt ZorgkaartNederland.

 

Zorggebruikers in hebben van maart tot en met juni 2020 bijna 33.000 keer een waardering op ZorgkaartNederland achtergelaten. Fysiotherapeuten kregen het hoogste gemiddelde cijfer: een 9,5. Zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen kreeg gemiddeld een 8,7. Dat is opvallend, aangezien ander onderzoek aantoonde dat de bezoekregeling grote negatieve invloed had op de kwaliteit van leven van bewoners en hun naasten.

Corona

In ruim 7 procent van deze waarderingen werd iets over corona of covid geschreven in de toelichting. Een kwart van die waarderingen ging over de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. Opmerkelijk: voor de zorg waarvoor ZorgkaartNederland-gebruikers waarderingen achterlieten met een toelichting over corona, geeft men gemiddeld een 8,7. Dat is 0,2 punt hoger dan het gemiddelde cijfer over alle waarderingen.

Positief over maatregelen

De maatregelen die zijn getroffen door de pandemie worden gewaardeerd. Inzenders zijn positief wanneer hun zorg ondanks corona gewoon doorgaat of wanneer alternatieven zijn gezocht om toch zorg te kunnen bieden. Een waardering over een fysiotherapeut is bijvoorbeeld: “Ondanks de coronamaatregelen werkte het videobellen erg goed om op afstand de laatste begeleiding te krijgen.”

Gebrek aan 1,5 meter bij de tandarts

Zorggebruikers zijn niet alleen maar positief. Zo werd bijvoorbeeld een gebrek aan 1,5 meter afstand in de wachtkamer van een tandartspraktijk ervaren. “Bij elke afspraak moet onze dochter minstens 15 min wachten. In deze tijd met coronamaatregelen is de wachtkamer zo vol dat er beslist geen 1,5 m afstand gehouden kan worden.”

Bron: Qruxx
Beeld: © sebra / stock.adobe.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.