Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook België waarschuwt nu voor tandartstoerisme

Diederik Wieman
Eerder publiceerde TandartsPrakijk al over risicovolle mondzorgbehandelingen in het buitenland en onlangs schreef ook de Telegraaf hierover. Nu waarschuwen ook Belgische en Britse instanties voor risicovol medisch toerisme.   
Premium

Volgens dagblad Het Belang van Limburg (HBvL) is er op social media sprake van ronselcampagnes waarin mensen worden verleid om cosmetische gebitsbehandelingen te nemen. Niet zelden gebeurt dit met luxe arrangementen inclusief reis en hotel. Ook influencers maken reclame voor deze behandelingen, uiteraard omdat ze deze gratis ondergaan of voor de promotie betaald worden. Volgens de Vlaamse autoriteiten lag het tandartstoerisme door corona een tijdlang stil, maar nu duikt de praktijk opnieuw op. “Er zijn opnieuw heuse ronselingen bezig via sociale media”, zegt Stefaan Hanson van het Verbond der Vlaamse Tandartsen in HBvL. “Mensen worden (in België) naar een hotel gelokt, waar ze een gratis consult krijgen – wat al niet mag, want enkel geregistreerde artsen mogen hier consultaties uitvoeren. Dan krijgen ze een all-in aangeboden: hotel, vlucht en behandeling inbegrepen. En de totale kostprijs ligt onder de tandartskosten hier.” De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bevestigt dat ze ingrijpt als ze lucht krijgt van dergelijke ronselpraktijken.

Groot-Brittannië 

Aan de andere kant van het kanaal is het van hetzelfde laken een pak. Daar heeft het Foreign, Commonwealth & Development Office (FCO) een waarschuwing afgegeven aan Britten die van plan zijn naar het buitenland te gaan voor medische behandelingen. De FCO verklaart dat de afgelopen twee jaar twintig Britten zijn overleden nadat ze in het buitenland werden behandeld. Volgens de FCO varieert de kwaliteit van de behandelingen en medische voorzieningen sterk over de hele wereld. Daarom moeten Britten die een medische behandeling in Turkije overwegen, zorgvuldig

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.