Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek 3D printen in de prothetische tandheelkunde

ACTA-promovenda Nawal Alharbi (sectie Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde) promoveerde onlangs cum laude op haar onderzoek naar de integratie van 3D-printen binnen de tandprothethiek.

De huidige vooruitgang in computerondersteund ontwerpen / computerondersteunde productie (CAD/CAM) biedt mogelijkheden in het vakgebied van de prothetische tandheelkunde. Met haar onderzoek legt Alharbi het verband tussen wetenschappelijke inzichten en klinische toepassingen van aanvullende productietechnieken op het gebied van prothetische tandheelkunde. Ze toonde onder andere aan dat verschillende factoren zoals: de bouwrichting, de ondersteuningsconfiguratie en de gebruikte techniek, de ruimtelijke nauwkeurigheid van de geprinte volledig dekkende gebitsrestauraties beïnvloeden.

Nawal Alharbi promoveerde op 14 november cum laude op haar proefschrift Integration of Three Dimensional (3D) Printing in Prosthodontics. Het predicaat cum laude wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen toegekend aan een proefschrift van uitzonderlijk hoog niveau.

Promotoren: prof. dr. D. Wismeijer en copromotor dr. R. Osman

Bron: Acta


Tip

Web-tv 3D-printen: de ontwikkelingen voor de tandheelkundige praktijk >> 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.