Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa checkt offertes tandarts

Als patiënten graag een offerte ontvangen voor een mondzorgbehandeling, dan zullen de aanbieders in de mondzorg daar altijd gehoor aan geven. En bij een behandeling boven de € 250 krijgen patiënten deze offerte standaard, ook als zij daar niet zelf om vragen.

Dit om te voorkomen dat patiënten voor verrassingen komen te staan bij behandelingen aan hun gebit. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) checkt of mondzorgaanbieders zich hieraan houden.

Voorlichting middels poster

De NZa, de Consumentenbond, Patiëntenfederatie Nederland en de brancheorganisaties in de mondzorg werken sinds 2020 samen om aanbieders én patiënten goed voor te lichten over deze offerteverplichting. Hiervoor werd onder andere een informatieposter ontwikkeld voor in de wachtkamer of op de website van de praktijk.

NZa checkt offertes

De NZa laat middels een bericht op de eigen website (dd. 28 oktober 2021) weten bij toezichtsonderzoeken te checken of aanbieders in de mondzorg hun patiënten vooraf goed en duidelijk informeren over de behandeling en de kosten.

Regels voor het afgeven van een offerte

Voor behandelingen aan het gebit die duurder zijn dan € 250, moet u de patiënt vooraf een offerte geven. Kost de behandeling minder dan € 250, maar vraagt een patiënt zelf om een offerte of kostenoverzicht? Ook dan bent u verplicht om voor de behandeling een offerte af te geven. Naar de regels Regeling mondzorg – NR/REG-2123s.

Bron: NZa
Beeld: © Syda Productions / stock.adobe.com

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.