Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe richtlijn paradontitis fase IV

Diederik Wieman
De European Federation of Periodontology (EFP) heeft een nieuwe richtlijn gelanceerd voor de behandeling van paradontitis fase IV, de meest voortgeschreden vorm van deze aandoening. Met de komst van de richtlijn zijn er nu richtlijnen voor alle stadia van paradontitis.  
3-D beeld van de Porphyromonas gingivalis bacterie, veroorzaker van paradontale aandoeningen.
Premium

Fase IV houdt in dat er in elk geval elementen verloren zijn gegaan waardoor er nog slechts 19 elementen of minder over zijn, dus minder dan 10 occluderende paren. Deze ernstige vorm van parodontitis kan veel gevolgen hebben, zoals kauwproblemen en verminderde esthetiek. Het kan doorwerken in de sociale contacten en heeft het gevolgen voor de kwaliteit van leven en de algehele conditie. De nieuwe richtlijn is hier te downloaden

Parodontitis komt veel voor: bij zo’n 10 à 15% van de volwassenen. Gingivitis komt nog veel vaker voor. Het is dus belangrijk dat je als tandarts voldoende weet over tandvleesproblemen. Wat zijn de oorzaken? Hoe kun je patiënten het best screenen? Lees daarom hier het artikel uit Tandartspraktijk over dit onderwerp terug. Of bekijk hier het artikel uit Tandartspraktijk over parodontitis en de algemene gezondheid. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.