Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondzorgalliantie wil betaalbare mondzorg voor financieel kwetsbaren

Diederik Wieman
Een uniforme regeling om noodzakelijke en acute mondzorg beschikbaar te stellen voor financieel kwetsbare mensen. Dat voorstel doet de Mondzorgalliantie, het samenwerkingsverband van de beroepsverenigingen van tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici. In een handreiking beschrijft de alliantie welke behandelingen ‘acuut en noodzakelijk’ zijn.
© Iuliia Zavalishina / Getty images / iStock

Een deel van de Nederlandse bevolking mijdt de gang naar een mondzorgverlener, soms vanwege financiële redenen. Dit baart de Mondzorgalliantie zorgen. Het langdurig mijden van mondzorg kan leiden tot grotere gezondheidsproblemen. Daarnaast zijn er momenteel geen eenduidige regels voor noodzakelijke mondzorg voor financieel kwetsbare mensen. ‘Het zou niet uit moeten maken in welke gemeente je woont. Financieel kwetsbare Nederlanders moeten aanspraak kunnen maken op noodzakelijke en acute mondzorg. Wij pleiten in de handreiking daarom voor een uniforme oplossing binnen bestaande regelingen’, aldus de alliantie van KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT. Lees hier de handreiking.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.