Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondgezondheid parkinsonpatiënten vraagt om interdisciplinaire samenwerking

Diederik Wieman
Vanwege tal van motorische en niet-motorische symptomen kan tandheelkundige behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson een uitdaging zijn. Tandarts en ACTA-docent dr. Merel Verhoeff publiceerde over dit onderwerp onlangs een onderzoeksartikel in het BDJ.
© Pixel-Shot / stock.adobe.com

Verhoeff promoveerde eind vorig jaar op haar proefschrift “Trembling Thoughts – Oral health, orofacial pain and dysfunction in Parkinson’s disease”. In het artikel in het BDJ beschrijven Verhoeff en haar medeauteurs een onderzoek gebaseerd op semigestructureerde interviews met (gespecialiseerde) tandartsen die werken met parkinsonpatiënten. Daaruit blijkt onder meer dat tandheelkundige zorg bij parkinsonpatiënten vraagt om aanpassing van timing en duur van behandelingen en consulten. Ook zijn intensievere preventieve maatregelen nodig. In het onderzoek wordt geconcludeerd dat beheersing van de mondgezondheid van parkinsonpatiënten een uitdaging is en om interdisciplinaire samenwerking vraagt. Lees hier het artikel in het BDJ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.