X-puzzel #19 – bevindingen

Wij vroegen naar de bijzonderheden die u waarneemt op de panoramaopname van een 10-jarige jongen (afbeelding 1 ). Voorts waren wij benieuwd naar uw advies inzake het te volgen beleid bij deze jongen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat betreft de gebitsontwikkeling zien we dat er geen agenesieën zijn en dat het eruptiepatroon van de premolaren, cuspidaten en tweede molaren redelijk harmonisch verloopt. Enige afwijking hierin is het achterblijven van de 15 en 44 in vergelijking met respectievelijk de 25 en de 34. De vier verstandskiezen zijn in ontwikkeling, De angulatie van de 38 en 48 is naar voren en zelfs iets naar beneden gericht, iets dat in veel gevallen spontaan verbetert.

Zoals u in een kerstnummer kunt verwachten, zit de verrassing net als bij de kerststol aan de binnenkant. Wat namelijk op deze panoramaopname opvalt, is de

0
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.