X-puzzel #12

Een 27-jarige vrouw overweegt een orthodontische behandeling te ondergaan waarvan zij weet dat daarbij waarschijnlijk ook orthognatische chirurgie nodig zal zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 27-jarige vrouw overweegt een orthodontische behandeling te ondergaan waarvan zij weet dat daarbij waarschijnlijk ook orthognatische chirurgie nodig zal zijn. Er is geen sprake van een belastende relevante medische anamnese, ze heeft geen pijnklachten of andere symptomen. Een MKA-specialist heeft haar verwezen voor het verkennen van de orthodontische behandelmogelijkheden. In het kader hiervan worden alle beschikbare röntgenopnamen van haar eigen tandarts en die van de verwijzende kaakchirurg opgevraagd. Op de twee solo-opnamen van de regio 25/26 uit 2014 en 2017 zien we een afwijkend beeld apicaal van de 25 (afbeelding 1a en 1b). Dat zien we ook

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.