Vervaardiging 4-delige etsbrug (2)

In het vorige nummer van TP (februari, pagina 38-39) presenteerden we de casus van een 60-jarige patiënt met esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. Gezien de situatie in de mond werd besloten tot extractie van element 32, orthodontische regulatie van het onderfront en de vervaardiging van een vierdelige etsspalk van perskeramiek. In het vorige nummer werd de eerste fase van de behandeling getoond: de extractie, regulatie en het plaatsen van een tijdelijke voorziening. In deel 2 (hieronder) lichten we de vervaardiging en plaatsing van de etsbrug toe.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
  1. Kleurbepaling met behulp van verschillende kleuren (Vita A1 en A2) en verschillende belichtingswaarden. De onderbelichte foto’s geven de tandtechnicus meer gedetailleerde informatie dan de foto’s met normale belichting. Met de gepolariseerde foto krijg je een goede indruk van de basiskleur van de elementen.

    https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0020-2/MediaObjects/12496_2019_20_Fig1_HTML.jpg
  2. Vier stadia van de vervaardiging van de IPS

0
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2019.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.