Slijtage

Slijtage van het gebit kan op verschillende manieren hersteld worden. Zo kan gekozen worden voor indirecte composiet- of keramische restauraties of voor directe composietrestauraties. Vaak wordt om financiële redenen voor deze laatste gekozen. Een voorspelbaar en objectief herstel in composiet uit de vrije hand is echter niet evident. Vooral bij patiënten met aangezichts-, nek- en kaakspierpijn en bij klachten in het kaakgewricht. Belangrijk is ook om de oorsprong van de slijtage te achterhalen en bij de behandeling in acht te nemen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 33-jarige man komt op doorverwijzing van zijn chiropractor in de praktijk voor herstel van zijn gebitsslijtage. Hij was in behandeling bij de chiropractor voor nek-, kaak- en aangezichtsklachten en migraine. Bij eten ondervindt hij pijnklachten aan het gebit door het blootliggende dentine. Na bevraging bleek de slijtage veroorzaakt door zowel attritie als van intrinsieke en extrinsieke erosieve oorsprong. De patiënt klemt overdag en ’s nachts. Hij drinkt dagelijks een grote

0
180

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.