Restricted envelope of function

Bij lokale slijtage in het front wordt vaak gedacht aan het toepassen van een Dahl‑plateau. Soms kan dat een oplossing zijn, maar niet als de oorzaak een restricted envelope of function is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Slijtage wordt steeds vaker gezien en hoeft niet altijd behandeld te worden, mits de slijtage fysiologisch is. Volgens Dawson is slijtage fysiologisch wanneer er een normale belasting (= ortho)functie is, dus als er een normale hoeveelheid contact is tussen de gebitselementen.

Parafunctionele activiteit leidt tot een overmatig slijtage. Orthofunctionele activiteit kan toch leiden tot pathologische slijtage als de tanden te vaak tegen elkaar aan komen en te dicht bij elkaar staan en bij het sluiten van de kaken elkaar raken voordat afgegleden wordt naar

0
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.