Preventie en behandeling van peri-implantaire ziektes: Zonder nazorg kans op verlies van implantaten groter

Implantaten hebben net als natuurlijke elementen onderhoud nodig. Anna Louropoulou heeft aan het ACTA onderzoek verricht en gekeken naar de effectiviteit van verschillende instrumenten op implantaatoppervlakken. Daarnaast onderzocht zij hoe een patiënt het beste een implantaat-gedragen constructie zou kunnen reinigen. Verder werd een richtlijn ontwikkeld met betrekking tot de preventie, de diagnostiek en de behandeling van peri-implantaire ziektes.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat was de aanleiding van uw onderzoek?

Dat titanium implantaten succesvol gebruikt kunnen worden om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen, werd inmiddels meer dan 50 jaar geleden ontdekt. Het was destijds een grote doorbraak in de tandheelkunde. Jaarlijks worden er bij patiënten steeds meer implantaten geplaatst; in Nederland bijvoorbeeld gaat het om circa 125.000 implantaten per jaar. De tijd heeft ons inmiddels geleerd dat implantaten ook verloren kunnen gaan, met name door ontstekingen. Onderhoud is de sleutel tot een succesvolle behandeling met implantaten. Over de aanpak van professioneel onderhoud was tijdens de start van mijn onderzoek nog geen

0
8

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.