Parodontitis apicalis of een cyste?

Een 35-jarige man bezoekt onze praktijk na verwijzing van zijn tandarts. Enkele weken voor zijn afspraak bij ons was hij bij de kaakchirurg geweest omdat er een grote radiolucentie aanwezig was in de regio van element 22. Dat element reageerde niet sensibel op koude. De kaakchirurg sprak het vermoeden uit van een radiculaire cyste en heeft de patiënt terugverwezen naar de huistandarts om de endodontische behandeling aan element 22 uit te voeren. Deze heeft het element geopend. Tijdens de behandeling was het niet mogelijk om het kanaal droog te krijgen en te vullen. De patiënt is vervolgens naar ons verwezen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij de intake van de 35-jarige patiënt blijkt element 22 verhoogd mobiel. Hij vertelt dat er sinds een jaar of twee regelmatig een zwelling ontstaat in de omslagplooi en dat hij deze zelf doorprikt. Anders dan de terugkerende zwelling

0
99

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.