Narcosebehandeling drastisch beperken kan!

Er bestaan zorgen over de invloed van narcose op de ontwikkeling van de hersenen. Door sommigen wordt beweerd dat narcose veilig is. Een dergelijke bewering is misleidend. Onderzoek hiernaar is gedaan door anesthesioloog De Graaff en anderen bij jonge kinderen. De voorlopige uitkomsten zijn dat er geen schade is gevonden bij 2-jarigen t.a.v. leer- en gedragsproblemen na kortdurende narcose van maximaal 1 uur. In de kindertandheelkunde worden vaak kinderen gedurende 2 tot 2,5 uur onder narcose behandeld. Dat moet anders.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Er is geen discipline in de mondzorg waarin de kloof tussen wetenschap en praktijk zo groot is als in de kindertandheelkunde. De volledige conventionele behandeling onder narcose met veel kronen en bij diepe cariës de pulpotomie als standaard werd meer dan 50 jaar geleden gepropageerd door Martin Curzon uit Leeds. In 2012 werd

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.