Implantaat met iai boven botniveau beter bij dunne mucosa

Een van de klinische criteria voor het succes van een tandheelkundige implantaatbehandeling is het intact blijven van het crestale bot rondom de implantaten. Het delicate evenwicht tussen crestaal botbehoud en crestaal botverlies wordt waarschijnlijk in balans gehouden door de biologische breedte. Deze weefselzone heeft de mogelijkheid om te gaan met de bacteriële lekkage die uitgaat van de microspleet tussen het implantaat en het abutment. Deze spleet kan onder, op of boven het crestale botniveau worden geplaatst. Aan het ACTA onderzocht Paul van Eekeren het verschil tussen implantaten met de microspleet op of boven het crestale botniveau door het verschil in crestaal botverlies te meten middels een gerandomiseerd, prospectief, klinisch onderzoek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat was de aanleiding van uw onderzoek?

Ontbrekende gebitselementen kunnen worden vervangen door middel van vaste of uitneembare implantaatgedragen prothesen. Een van de klinische criteria voor het succes van een tandheelkundige implantaatbehandeling is het intactblijven van het crestale bot rondom de implantaten. Tandwortelimplantaten kunnen zowel macro- (lengte, vorm, ontwerp) als microgeometrisch (oppervlakte- eigenschappen) verschillen. Deze verschillen kunnen tijdens en na de osseointegratieperiode van invloed zijn op het crestale bot rondom het implantaat. Daarnaast spelen ook lokale anatomische kenmerken een rol, zoals de botdichtheid en de kwaliteit van de zachte weefsels. Het delicate evenwicht tussen crestaal botbehoud en crestaal botverlies

0
8

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.