Hybridekeramiek: oplossing voor slijtage

In ons streven minimaal invasief te werken is met de introductie van het cad/cam te bewerken hybridekeramiek Enamic (Vita, afbeelding 1) een nieuw, interessant product op de markt gekomen. Middels een digitaal ontwerp en freesproces kunnen solitaire (implantaatgedragen) kronen of partiële restauraties voor het front en de zijdelingse delen vervaardigd worden. Enamic bestaat voor 86% uit veldspaatporselein en is geïnfiltreerd met 14% polymeer. Door het hoge gehalte aan veldspaatporselein is het zeer goed adhesief te bevestigen, wat minimaal invasief werken mogelijk maakt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij de behandeling van slijtage is er allereerst de keuze tussen direct en indirect werken. Met de komst van digitale planning is de indirecte methode (nog) voorspelbaarder geworden. Een goede planning maakt het mogelijk om minimaal te prepareren en een optimale vormgeving te bewerkstelligen

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.