Het ‘Spel’ van Vraag en Aanbod: 30 jaar medische vragen en antwoorden

Aan het eind van een periode van 30 jaar waarin ik in elk nummer van TP vragen van tandartsen en mondhygiënisten heb beantwoord, vind ik het nu tijd om daar eens verslag van te doen. Het begon als louter toeval. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw stelde een tandarts in de wandelgangen van ACTA me een voorzichtige medische vraag over een van zijn patiënten. Deze interactie werd bekend en stimuleerde aanvankelijk niet alleen tandartsen binnen, maar allengs ook buiten ACTA om mij telefonisch of schriftelijk vragen over medische problemen te stellen. Snel bleek dat ik paal en perk moest stellen aan de vragen die, meer of minder duidelijk, de eigen gezondheid of die van familieleden betroffen en die veelal het karakter hadden van een second opinion. Maar dat er bij de tandartsen behoefte was aan een vraagbaak voor medische problemen waarmee zij in hun beroepsuitoefening geconfronteerd werden, was duidelijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Na een korte periode bedacht ik dat het nuttig kon zijn om de aan mij gestelde medische vragen over patiënten en mijn antwoorden daarop te publiceren. Alleen bleek dat het blad dat daarvoor het aangewezen platform leek, mij bij monde van de hoofdredacteur meldde daar niets voor te voelen. Als ik één ding in mijn leven geleerd heb, is het dat tegenslagen overwonnen moeten worden.

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.