Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen mening

René Gruythuysen
We hechten allemaal erg aan een eigen mening. We vergeten daarbij dat bij professioneel handelen onze mening vaak niet bepalend is voor de juiste handelwijze. Als professional staan we immers ten dienste van de mensen die de zorg voor hun dentitie aan ons toevertrouwen. Overigens, als het om kinderen gaat, kent ook de mening van de ouders grenzen, zoals mag blijken uit het volgende voorbeeld.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0011-8/MediaObjects/12496_2018_11_Fig1_HTML.jpg

(Bron: http://dentagama.com/news/51/ Miswak-Toothbrush)

Uit onderzoek blijkt dat de gebitsgezondheid van jonge kinderen uit gezinnen met een Turkse en Marokkaanse achtergrond slechter is dan gemiddeld. Stel, ondanks uw preventieve inspanningen blijft de waarde van de plaque-index bij Rayan (4 jaar) hoog en u heeft net aan zijn moeder uitgelegd hoe belangrijk het is dat Rayan dagelijks wordt nagepoetst. Dan kan het zomaar gebeuren dat u te horen krijgt dat Rayan zich hiertegen verzet en dat het in de eigen cultuur niet past om kinderen dan ertoe te dwingen mee te werken. Dan kunt u vragen of moeder moslima is. Als het antwoord bevestigend is, kunt u zeggen: kent u de website ‘www.​vragenenislam.​com’? Daarop lees ik:

“De religie van Islam is de religie van reinheid. Dit is vanwege het feit dat reinheid tot een van de fundamenten van onze aanbidding behoort. De reinheid van ons lichaam, onze kleding en ons gedrag laat zien dat wij moslims zijn. Schoonheid is tevens een voorwaarde om gezond te kunnen leven. Om deze redenen hecht de Islam groot belang aan reinheid.”

Als dat onvoldoende is, staat op www.​islaam.​nl te lezen:

“De miswak, een takje waarmee de Profeet dagelijks Zijn tanden enkele malen reinigde, wordt

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 1, 2018.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.