Een prothese met meer houvast alstublieft’

In het juninummer van TP legden we u de vraag voor van een 73-jarige man die al meer dan 40 jaar een bovenprothese draagt en een partiële plaatprothese in de onderkaak. Over die laatste voorziening is hij al langer niet tevreden. Hij wil ‘iets in zijn onderkaak met meer houvast en bij voorkeur weer uitneembaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het juninummer van TP legden we u de vraag voor van een 73-jarige man die al meer dan 40 jaar een bovenprothese draagt en een partiële plaatprothese in de onderkaak. Over die laatste voorziening is hij al langer niet tevreden. Hij wil graag ‘iets in zijn onderkaak met meer houvast dan wat er nu zit’ en bij voorkeur weer uitneembaar. Dus liever geen implantaten, maar ‘als het echt niet anders kan dan moet dat maar’. In de mond zijn de radices van 33 en 43 nog aanwezig (afbeelding 1 en 3) en ook de 32-42 zijn behouden gebleven

0
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.