Een brug te ver?

Bij een ontbrekend onderfront wordt regelmatig gevraagd om een voorziening te bedenken die niet uitneembaar is, zonder implantaten te moeten plaatsen en waarbij weinig tot geen tandvlees opgeofferd wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het geval van de incisieven onder blijft er bij parallelle preparaties vaak weinig over van de gezonde elementen. Etsbruggen zijn dan als vaste voorziening een goede oplossing. Metalen etsbruggen hebben zich in het verleden al ruimschoots bewezen. Echter, deze kunnen een esthetisch probleem met zich meebrengen. Etsbruggen van zirkoonoxide kunnen mooier zijn, maar zijn minder betrouwbaar duurzaam adhesief te verlijmen.

Lithiumdisilicaat is in sommige situaties een geschiktere oplossing, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zoals een juiste vormgeving en dikte connectoren (minimaal 25 mm2), geen zware belasting in het occlusie- en articulatiepatroon en een correcte adhesieve

0
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.