Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duurzaamheid en verre reisjes

De brandende hooibalen en bergen asbest staan ons nog helder voor ogen. De blauw-wit-rode vlaggen zie ik nog elke dag. De stikstofcrisis houdt ons al maanden bezig. Terwijl het kabinet genoot van een welverdiende vakantie vochten voor- en tegenstanders van de boerenprotesten elkaar op sociale media de tent uit. Van twee kanten ontbrak daarbij de nuance regelmatig. Maar of er nu wel of niet een stikstofcrisis is, grosso modo lijken we het er wel over eens te dat we maar een planeet hebben en dat we daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Ook in de mondzorg is dat inmiddels doorgedrongen.
Premium
De KNMT heeft daarin zijn verantwoordelijkheid genomen en probeert mee te denken met tandartsen die daadwerkelijk willen verduurzamen. De nieuwe versie van het e-book ‘Duurzame mondzorg praktijk’ is gratis te downloaden via de KNMT site. Verder staan er op die site verschillende initiatieven op dit vlak vermeld en – altijd interessant – een overzicht van duurzame subsidiemaatregelen. Bijna negentig procent van de tandartsen zou meer willen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg. Dit blijkt uit onderzoek naar verduurzaming van de eerstelijnszorg, dat onderzoeksbureau Rebel in opdracht van het.

Programma Duurzame Zorg voor het ministerie van VWS uitvoerde. Negentig procent! Dat zal dan toch de doodsteek betekenen voor al die bureautjes die nascholingscursussen in verre oorden organiseren. Want laten we eerlijk zijn, als je om duurzaamheid geeft, vliegje toch niet halve wereld over voor een cursus met louter Nederlandse sprekers en Nederlandse deelnemers? Dat kan echt niet M meer. Volg je nascholing gewoon in Nederland. Het is natuurlijk wat aardig om een reisje naar Zuid-Afrika samen met je partner als een aftrekpostje te gebruiken, maar moreel gezien…

BIJNA NEGENTIG PROCENT VAN DE TANDARTSEN ZOU MEER WILLEN BIJDRAGEN AAN DUURZAAMHEID
Op 4 en 5 november organiseert de 40-jarige Nederlandse Vereniging voor Endodontologie haar lustrumcongres in Amsterdam. Een golfresort ontbreekt daar, maar de reiskosten en de toegang mag u vast wel aftrekken van de belasting. En misschien ook nog een overnachting in de hoofdstad. Pak dan ook nog even het
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2022.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.