Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De nwvt reikt de hoogste tandheelkundige onderscheiding uit

Bohn Stafleu van Loghum
De Dr. Th. Dentz-medaille – de hoogste tandheelkundige onderscheiding in Nederland – is tijdens het NWVT congres over Dahlen op donderdag 8 juni 2017 door de NWVT uitgereikt aan prof. dr. R.C.W. Burgersdijk.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0104-9/MediaObjects/12496_2017_104_Fig1_HTML.jpg

De Dr. Th. Dentz-medaille – de hoogste tandheelkundige onderscheiding in Nederland – is tijdens het NWVT congres over Dahlen op donderdag 8 juni 2017 door de NWVT uitgereikt aan prof. dr. R.C.W. Burgersdijk. Het bestuur van de NWVT deed dat op grond van zijn wetenschappelijke prestaties en uitzonderlijke kwaliteiten, die vooral betekenis hebben voor de beroepsuitoefening door de algemeen practicus en die de patiënt ten goede komen.

Het CV van professor Burgersdijk is indrukwekkend. Enkele activiteiten en functies: 1967 tot 2008 staflid afd. Conserverende Tandheelkunde (KUN), staflid vakgroep Kindertandheelkunde (KUN), hoogleraar Restauratieve Tandheelkunde in het bijzonder de Kindertandheelkunde (KUN), parttime clustervoorzitter van het UMCN cluster CAIO (Centrale sterilisatie, anesthesiologie, intensive care, operatiekamers). Voorts vervulde hij veel bestuurlijke functies binnen allerlei organisaties en werkgroepen, zowel facultair, universitair en buiten-universitair: voorzitter kamer Tandheelkunde – VSNU, lid bestuur PAOT, voorzitter Ivoren Kruis, lid KNAW Commissie beoordeling Gezondheidsonderzoek, voorzitter werkgroep ‘Integratie medisch klinisch onderwijs en tandheelkundig onderwijs’, voorzitter project Gehandicaptenzorg NMT/IK, lid Raad van Toezicht NIGZ. Recent heeft hij zich ingezet voor het tot stand komen van het richtlijneninstituut KiMo. Momenteel is hij voorzitter van de Federatie voor Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen. Naast alle bestuurlijke functies heeft professor Burgersdijk talrijk promoties begeleid en staan vele publicaties op zijn naam.

Overzicht van personen die de Dentz-medaille ontvingen tot en met heden (* = overleden)

jaar uitreiking medaille

dr. Th. Dentz

1927*

J.M. Klinkhamer Sr.

1927*

dr. Ch.F.L. Nord

1929*

B.R. Bakker

1934*

L.M. Willemse

1934*

E.J. van der Berg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2017.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.