Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Composietvibrator

Het groot opbouwen en restaureren van een gebitselement met composiet is uitdagend om uit te voeren, maar kan soms enige frustratie met zich meebrengen. Vooral als het Ash 6- of 49-modelleerinstrument de composiet uit zijn vorm trekt of, nog erger, uit de geprepareerde box.
Die plakkerigheid van de composiet aan het instrument proberen sommige collega’s tegen te gaan door enige bonding of alcohol aan te brengen op het instrument. Maar ideaal is dat natuurlijk niet. Het verwarmen van de composiet zorgt voor een betere adaptatie, maar de kleverigheid blijft. Om daar een eind aan te maken brengt het Zwitserse Smile Line de Compo-Vibes op de markt. Dit is een composietmodelleerinstrument dat vibreert als de behandelaar op het rode knopje drukt.

Hierdoor kan er beter en preciezer composiet geappliceerd en gemodelleerd worden. Daarnaast wordt het ontstaan van luchtbellen gelijk in de kiem gesmoord. Er zijn vier verschillende spatels die in de Compo-Vibes geklikt kunnen worden. Doordat een AAAA-batterij voor de voeding zorgt is het apparaat snoerloos.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0028-2/MediaObjects/12496_2021_28_Fig4_HTML.jpg
Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2021.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.