Behandeling van pijn van endodontische oorsprong

Tandartsen schrijven regelmatig antibiotica voor terwijl de indicaties voor antibiotica in de tandheelkunde zeer beperkt zijn. De behandeling van pijn van endodontische oorsprong vraagt een goede diagnosestelling en aansluitend behandeling. Hoe de pijn wel moet worden behandeld wordt op een systematische manier uit de doeken gedaan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Begin 2016 publiceerde de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK), data over de voorgeschreven recepten in de tandheelkunde en kaakchirurgie in 2015. SFK verzamelt en analyseert gegevens over het geneesmiddelengebruik in Nederland. De gegevensverzameling komt tot stand met behulp van de openbare apotheken en omvat de gebruikscijfers van 15,3 miljoen personen (skf.nl). In 2015 schreven tandartsen 700.000 recepten voor waarvan 322.000 keer (46%) antibiotica. Meest voorgeschreven antibioticum was amoxicilline eventueel in combinatie met clavulaanzuur.

0
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.