Apexresectie mislukt. Wat nu?

Een retrograde apexresectie vindt meestal plaats bij elementen waarbij een eerste endodontische behandeling of herbehandeling geen succes had of in gevallen waarbij een wortelkanaalbehandeling niet mogelijk is. Dat kan bijvoorbeeld komen door een geoblitereerd kanaal of door aanwezigheid van een restauratie of stift die de toegang tot de wortelkanalen belemmert. Het doel van de apexresectie is het aangedane bot rond de apex te verwijderen, de apicale 2-3 mm van de wortel te resecteren en ten slotte een goede vulling aan te brengen. Zo’n apexresectie mislukt soms. Een element hoeft dan niet verloren te zijn: bij nauwkeurige diagnose zijn er nog diverse behandelmogelijkheden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de traditionele en moderne operatietechnieken bij een apexresectie?

De traditionele techniek richt zich met name op het verwijderen van de apicale laesie door resectie van de wortelpunt onder een hoek en het vervolgens vullen van het apicale derde deel van het kanaal met amalgaam of een vergelijkbaars

0
106

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.