Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lichthardend karakteriserend composiet

Om individuele kenmerken zoals fissuren of white spots natuurgetrouw na te bootsen en restauraties te detailleren, worden karakteriserende composieten gebruikt. FinalTouch van Voco is zo’n lichtuithardend composiet voor de individuele kleurkarakterisering van directe en indirecte composietrestauraties.

Ook kunnen verkleuringen met dit materiaal worden afgedekt. FinalTouch is in de vijf kleuren wit, blauw, geel, oranje en bruin verkrijgbaar. Deze bieden veel mogelijkheden tot accentuering, uiteenlopend van de imitatie van translucente glazuurgebieden tot het creëren van cervicale verkleuringen of van glazuurscheurtjes. Aldus is FinalTouch de perfecte aanvulling op Voco-composieten als GrandioSO, Amaris of Admira Fusion.

FinalTouch kan zowel tijdens het leggen van de vullingen als achteraf in het al gepolymeriseerde materiaal worden aangebracht. De fijne materiaalstructuur en homogene consistentie staan een optimale handling toe. Tevens beschikt FinalTouch over een in vergelijking hoge laagdikte-tolerantie, die voor de kleur bruin maximaal 0,3 mm en voor alle andere kleuren 0,5 mm bedraagt. Omdat het materiaal in de naloopvrije NDT-spuit met fijne canules wordt geleverd, kan het nauwkeurig worden aangebracht. Als alternatief kan FinalTouch ook met een borsteltje of een fijn instrument worden aangebracht. Nuances van afzonderlijke kleuren worden bereikt door deze met elkaar of met een translucent vloeibaar composiet te mengen. De belichtingstijd van FinalTouch bedraagt slechts 20 seconden, waardoor het prima geschikt is voor de toepassing aan de stoel. Na de uitharding wordt het bedekt met een laagje in dikte aangepast composiet.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0016-8/MediaObjects/12496_2017_16_Fig6_HTML.jpg

Inl.: VOCO GmbH
T: +49 4721 719-0
Nederland: 06 135 590 33
E: info@voco.com
I: www.​voco.​com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.