Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMT nodigt voorzitter nieuw opgerichte NOvT uit voor gesprek 

De KNMT wil niet inhoudelijk reageren op de oprichting van de Nederlandse Orde van Tandartsen (NOvT), zo laat zij TandartsPrakijk weten. Wel zegt de KNMT dat zij NOvT-oprichter Vinchent Guicherit heeft uitgenodigd voor een gesprek.

De NOvT werd door tandarts Vincent Guicherit met een acht pagina’s tellend manifest gelanceerd op Linkedin. In het manifest motiveert NOvT-voorzitter Guicherit waarom de oprichting van belang is. De orde is bezorgd over de opkomst van private equity dat tandartspraktijken opkoopt en, aldus het manifest, ‘schadelijk is voor de tandheelkunde, de tandarts en de patiënt.’ Het manifest stelt verder dat de privé-tandheelkunde in toenemende mate onder druk komt te staan en haar onafhankelijkheid verliest. Bovendien vindt de NOvT  dat de ketenvorming schadelijk is voor de ontwikkeling van jonge tandartsen. De NOvT wil een alternatief zijn voor tandartsen die zich aan wettelijke regels houden maar – zo stelt Guicherit in het manifest – zich niet laten leiden door de KNMT geregisseerde belangen van ‘stakeholders’ en commerciële partijen. In een korte toelichting laat de KNMT aan TandartsPraktijk weten “kennis te hebben genomen van de oprichting van de NOvT. De nieuwe voorzitter Hans de Vries wil graag eens in overleg met de heer Guicherit en heeft hem daarvoor uitgenodigd. De KNMT wil er graag voor alle tandartsen en tandartsspecialisten zijn.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.