Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In twaalf weken van alles kwijt tot een nieuwe praktijk

Jacques Koch
Hoe krabbel je weer op als je door een calamiteit alles kwijtraakt? Een half jaar geleden sprak TP met tandarts Javier Spits over de verwoesting van zijn Valkenburgse praktijk door overstromingen. Hoe staan de zaken er nu voor? ‘Ik kreeg van alle kanten steun, maar ik was teleurgesteld in de tandartsen die voor me werkten.' Deel 2 van een serie.  
Javier Spits
Premium

Hij werkt harder dan ooit, zegt Javier Spits. De tandarts die in de zomer van 2021 nog verbijsterd door zijn verwoeste Valkenburgse praktijk liep, prijst zich gelukkig met zijn herstelde werkplek. Alles bij het oude? Niet helemaal. Spits is tegenwoordig weer solist. ‘Ik kreeg van alle kanten steun,’ zegt hij, ‘maar was teleurgesteld in de tandartsen die voor me werkten. Ik betaalde een omzetpercentage dat ruim boven het gemiddelde lag, dan verwacht je toch dat mensen flexibel zijn als het even minder gaat. Maar eentje was zelfs niet bereid op andere dagen en uren te werken. Ten slotte dacht ik: dan ga ik net zo lief alleen verder.’

TP sprak tandarts Spits al eerder, een paar maanden nadat, op 14 en 15 juli vorig jaar, een groot deel van Valkenburg was overstroomd. Door hevige regenval trad de Geul buiten haar oevers en vooral het centrum van de stad, de locatie van Spits’ praktijk, werd zwaar getroffen. Spits: ‘De ravage was enorm, alles weg, alles verloren, drie stoelen, thermodesinfector, computers, alle kasten. De muren stonden krom, de gipsplaten hadden het water opgezogen, als ik eraan denk krijg ik soms nog een brok in de keel.’

Tekort aan vakmensen

Er was een nijpend tekort aan vakmensen om de schade te herstellen, maar Spits had geluk. ‘In zulke omstandigheden leer je je vrienden kennen, dat emotioneert me nog steeds. Mijn beste vriend is aannemer, die meldde zich meteen. Zaterdag kwam een expert van de verzekering langs, die

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.