Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HD-camera op de loepbril

Het gebruik van fotografíe van hoge kwaliteit is in de tandheelkunde al behoorlijk wijdverbreid. Zodanig zelfs dat we in november van vorig jaar een heel nummer van TP aan de mondfotografie hebben gewijd (zie TP 9/2018).

De behandelaar kan (en moet ook!) zelf de foto’s maken tijdens een behandeling, het maken van videobeelden is nochtans wel lastiger dan fotograferen. Het inhuren van een (kostbare) cameraman was altijd wel een van de opties. Er kwamen wel kleinere, meer handzame camera’s op de markt, maar die waren allemaal bekabeld om de beelden in een laptop opgeslagen te krijgen, wat het werken in de behandelkamer zeer lastig maakte.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0016-y/MediaObjects/12496_2019_16_Fig12_HTML.jpg

 

Een HD-camera op de loepbril monteren behoort nu echter tot de mogelijkheden. De nieuwe OXO 4K-camera van Sony werkt draad- loos en brengt de beelden over middels een wifi-verbinding. Er is alleen een draad nodig naar de accu, die de behandelaar in zijn broekzak kan stoppen. Nu zou denk je dat het erg schokkerige beelden worden omdat de camera op de loepbril is gemonteerd. Dat valt wel mee omdat er een elektronische beeldstabilisatie in gemonteerd is. Ik heb een aantal beelden bekeken en die zien er goed uit. De gemaakte beelden kunnen zowel op de smartphone als op de laptop gedownload worden, alsmede via een live-verbinding via een tv te zien zijn. In eerste instantie is deze camera heel handig voor de collega’s die lezingen en cursussen geven. Of voor de tandarts die zijn eigen handelen nog eens terug wil zien. De redactie is benieuwd naar het werken met deze camera en hoopt spoedig met een gebruikstest in deze rubriek te kunnen komen.

Zie het themanummer over mondfotografie, TandartsPraktijk 9/2018 >>

Meer informatie:
www.​4cleverdental.​nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.