Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gebitten van kinderen op Hawaii gratis geseald 

Diederik Wieman
De Hawaii Dental Service Foundation heeft een subsidie ​​​​van bijna anderhalve ton beschikbaar gesteld om de gebitten van scholieren te laten sealen. Dit is hard nodig want de gebitten van Hawaiiaanse kinderen behoren tot de slechtste van de Verenigde Staten.    

Volgens onderzoek van het Amerikaans ministerie van volksgezondheid hebben kinderen op Hawaii een van de hoogste percentages tandbederf van het land. Uit onderzoek blijkt dat 71% van de derde klas scholieren last heeft van tandbederf en dat 7% van de jongeren dringend tandheelkundige zorg nodig heeft. Er is daarom een  groot jeugdtandzorgproject op openbare scholen van start gegaan. Vorig jaar werden in dat kader circa 650 leerlingen op Maui, Kauai en Oahu gecontroleerd, waarbij tweederde van de kinderen gratis werd geseald. Ook kregen de kinderen voorlichting over gebitsverzorging. De ouders van de kinderen ontvingen een verslag van de bevindingen, mondverzorgingskits en eventueel verwijsbriefjes. Met de nieuwe subsidie kan het voorlichtings- en sealprogramma ook dit en volgend jaar worden voortgezet. De mondzorg op Hawaii is over het algemeen goed geregeld en toegankelijk. Ook kinderen gaan gemiddeld niet minder vaak naar de tandarts dan elders in de VS. Zij gaan echter vooral met klachten naar de tandarts, voor preventie is veel minder aandacht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.