Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fotografeer als een pro met de smartphone

Vervolgens hebben ze extra flitsers nodig. De ringflitser geeft een fellere directe bundel die vooral handig is in de zijdelingse delen, maar wel te fel kan zijn in het front. Daarom worden er naast de ringflitser ook zijflitsers gebruikt, die een warme kleur aan de elementen geven.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0091-0/MediaObjects/12496_2020_91_Fig1_HTML.jpg

Alleen dit alles bij elkaar loopt al snel fors in de kosten. Waarom dan niet gewoon onze smartphone gebruiken? Die heeft immers een 12-megapixel camera en beschikt over meerdere type lenzen, inclusief opties voor macrofotografie. De tekortkoming is de flitser: voor mondfoto’s valt de kleur van de elementen en de gingiva niet fraai uit. Het Zwitsere Smile Line SA ging daarom een samenwerking aan met tandartsen van de StyleItaliano community om een apparaat te ontwikkelen dat gekoppeld kan worden aan een smartphone om verantwoorde dentale fotografie mogelijk te maken.

 

Het resultaat is de Smile LiTe MDP die de tandarts toegang zou moeten geven tot in feite een kleine dentale fotostudio. Uiteraard wordt de lens van de smartphone gebruikt, maar de flitsers zitten op de Smile Lite. De smartphone kan daarop met de lens in de juiste positie vastgezet worden. Aan de andere zijde van de Smile Lite zitten de flitsers. Precies bij de opening zitten 12 leds die een ringflits kunnen geven. Aan de zijkanten zitten ieder 10 leds die op hun beurt als zijflitsers werken. Om een zachter, meer diffuus beeld te krijgen, kan gekozen worden om op de zij-leds diffusers vast te klikken. Voor de kleurbepaling ter communicatie met de tandtechnicus is er ook de optie om op de centrale opening van de Smile Lite een polarisatiefilter te plaatsen. De foto’s die bij de marketing van dit apparaat worden getoond, zijn fenomenaal te noemen. Daarvoor dienen de camerainstellingen van de smartphone aangepast te worden, onder meer de witbalans. Het lijkt een ideale manier om tegen lage kosten te kunnen starten met dentale fotografie, want de prijs van de Smile Line MDP, inclusief filters en diffusers, bedraagt € 469,-.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.