Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flowable composiet als standaard

Het Japanse GC zet hoog in door haar nieuwe flowable composiet als ‘standaard vulmateriaal’ op de markt te introduceren. Haar nieuwe G-ænial universal injectable is een lichtuithardend vloeibaar composiet gevuld met ultrafijne bariumdeeltjes, dat met een sterkte van 173 MPa en GC’s silaancoatingtechnologie toepasbaar is voor elke caviteitsklasse.

Door de hoge radiopaciteit van 252% is het vulmateriaal zeer geschikt voor de follow-up van uw restauraties en de diagnose van secundaire cariës. Door een nieuw ontwikkelde thixotrope consistentie is het composiet goed inzetbaar voor knobbelopbouw. ‘Thixotroop’ houdt in dat de stroperigheid bij het uitoefenen van druk op en/of laten trillen van het materiaal afneemt en vloeibaarder wordt en goed in de preparatie vloeit, maar dat na bewerking de beginviscositeit terugkeert waardoor bijvoorbeeld de opgebouwde knobbel zijn vorm niet meer zal verliezen. Dat betekent een kortere bewerkingstijd voor een correct te vervaardigen anatomische vorm.

Aangezien G-ænial universal injectable als een algemeen toepasbaar composiet moet dienen, zijn er 16 kleuren te verkrijgen, van gebleekte kleuren (BW) tot de standaard VITA-kleuren en zelfs opake en glazuurkleuren. Voor de gelegenheid is er tevens een nieuwe spuittip ontworpen die makkelijk met de vingers te buigen is (foto) waardoor ook de lastig te bereiken posterieure caviteiten gemakkelijk gevuld kunnen worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.