Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén op drie Nederlanders ziet soms af van zorg vanwege de kosten

Bijna een op de drie Nederlanders (31 procent) heeft wel eens een bezoek aan een zorgverlener overgeslagen omdat ze de kosten ervan niet wilden of konden betalen. Vooral 18- tot 35-jarigen zeggen vaker zorg te missen vanwege het geld. Dat meldt online consumentenadviseur Pricewise na onderzoek onder 2000 mensen.

Jongeren

Jongeren kiezen relatief vaak voor enkel een basisverzekering met een zo laag mogelijke zorgpremie, zegt Suzanne Löwik van Pricewise. “Jongeren hebben de minste kennis over zorgverzekeringen en slaan vaker zorg over. Dit zou erop kunnen duiden dat jongeren niet goed weten hoe ze zich moeten verzekeren en omwille van de kosten dus zorg overslaan. Het missen van zorg kan uiteindelijk leiden tot nog hogere kosten in het daaropvolgende zorgjaar.”

Aanvullend verzekerd

Van de groep die aangeeft wel eens zorg over te slaan, gaat het bij 44 procent vooral om een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist, gevolgd door fysiotherapie (38 procent), medicijnen (26 procent), chirurgische ingrepen (22 procent) en het kopen van medische hulpmiddelen (19 procent). Nederlanders die nooit zorg overslaan zijn acht van de tien keer aanvullend verzekerd.

Bron: Skipr/ANP
Beeld: Fotoweb

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.