Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duaal uithardend composiet voor tijdelijk kroon- en brugwerk

Het vervaardigen van een goed passende tijdelijke restauratie na kroon- en brugwerkpreparatie is van vitaal belang voor een goede uitkomst van de behandeling. Een nauw aansluitende tijdelijke restauratie zorgt er immers voor dat de occlusie niet verandert, dat de buurelementen niet kunnen verschuiven en voorkomt een preparatierand (schouder) waaromheen zich een bloedende, niet meer gezonde sulcus bevindt die het plaatsen van de keramische restauratie problematisch maakt.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0062-5/MediaObjects/12496_2019_62_Fig2_HTML.jpgEen nadeel van het tijdelijk restauratiemateriaal is de inhibitielaag én de weekmakers die in deze materialen zitten. GC komt om die reden met Tempsmart: een duaal hardend composiet voor tijdelijk kroon- en brugwerk zonder weekmakers. Als voordeel geeft dit een inhibitielaag van geringe dikte (het glanzende laagje dat niet uithardt door de inwerking van zuurstof), een lagere thermische uitzetting en door het ontbreken van de weekmakers zouden de polymeerketens langer zijn (deze worden immers onderbroken door de weekmakers) en daardoor een hogere breukweerstand bieden. Ten derde geeft de GC Tempsmart een gladder oppervlak dat na polijsten beter haar glans behoudt, ook als de tijdelijke restauratie gedurende een langere termijn wordt gebruikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.