Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bus vol tandheelkundige zorg toert door Nederland

Dokters van de Wereld, een organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor toegankelijk zorg voor mensen met weinig financiële middelen, zet sinds 23 februari een mobiele tandartspraktijk in om tandheelkundig zorg beter bereikbaar te maken. Onder het motto ‘Elke glimlach telt’.

 

Het is de bedoeling dat de bus de komende maanden door het land toert en gratis noodbehandelingen en poetsinstructie biedt aan mensen die tandheelkundige hulp echt niet kunnen betalen. Uitvoerend tandarts is Didi Landman. Collega Landman zal via de site van TandartsPraktijk maandelijks verslag doen van het wel en wee in de bus.

Naast zorg aan minderbedeelden wil Dokters van de Wereld tandartsen oproepen om onverzekerde patiënten belangeloos te behandelen. De organisatie wil deze tandartsnetwerken, ook wel Friendly Networks genoemd, uitbreiden totdat een structurele oplossing is bereikt en iedereen, ongeacht financiële situatie, status en achtergrond, toegang heeft tot mondzorg.

Ga voor meer informatie naar Dokters van de Wereld.

Tekst en beeld: Sander Loos


Gerelateerd

Bezoek aan de tandarts moet terug in basispakket

De Tandartsbus van Dokters van de Wereld

Een thuiswedstrijd met publiek en pers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.